Címkék, meg minden...

EFOTT 2012

2012.07.10. 14:28 - Ungárische Spráche Alkohol

...sosem hittem, hogy cikkírói pályafutásom alatt előjön ez, de megtörtént: az egész fesztiválról 3 sorban elmondok mindent:

- rossz helyszín (illetve rosszul felépített fesztiválterület és infrastruktúra)

- lehúzás (kártyával fizess, de 10%-ot lenyúlnak, mikor visszaváltod stb.)

- átlagos felhozatal.

  Aki most volt először, lehet, hogy nem megy többet, megérte? De komolyan? (Aki meg már volt, szinte mindenki egyet értett azzal, hogy ez így gáz, és eléggé demoralizáló, hiába volt Dr. Alban és Dub FX...)

  Jövőre jobb lesz. Csak jobb lehet.

A Hegy' mindig is ad a humornak, de most...

2012.07.06. 15:17 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: hegyalja

...Badár Sándor és Aranyosi Péter állásinterjúztat a Hegy’ Karriergyárban, ami a tehetséges fiatalok karrierindító bázisaként idén debütáló új programhelyszín lesz, rengeteg izgalmas, fesztiválon korábban még soha nem szereplő tartalommal. A Borsodi Hegyalja Fesztivál városi helyszíneire, a Paulay Ede Színházba a L'art pour l'art Társulat érkezik:)

Kemény lesz a rekeszizmoknak...

Péterfy Bori új számai - avagy az EFOTT fellépői elárulták, milyen újdonságokat terveznek

2012.06.21. 18:27 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: efott

  Hosszú ideje nem láthattuk-hallhattuk Péterfy Borit, aki várandóssága és szülése után idén tért vissza a színpadra, most pedig arra készül, hogy ismét meghódítsa a fesztiválközönséget. Az énekesnő energikusabb, mint valaha, ennek mentén pedig remek bulinak ígérkezik a július 6-i velencei koncertje. – Nagyon várom már az EFOTT-ot, lévén, hogy a közönség egészen speciális. Mindig nagy élmény egyetemisták előtt fellépni. Érdekes azt látni, ahogyan változnak a fiatalok. Ami a koncertet illeti, tervezzük, hogy új számokat is viszünk Velencére” – árulta el pár mondatban a legnagyobb hallgatói rendezvényhez fűződő gondolatait az éppen kisfiát etető gyönyörű színész- és énekesnő, aki külön üdvözölte a kezdeményezést, miszerint minden este lesznek színházi előadások a fesztiválon.

  A Quimby az óriási fesztiválközönséget alaposan megmozgató örökzöld dalokkal érkezik Velencére július 7-én, ám a tavaszi fellépések során olyan újításokat is teszteltek, amik frissítik a színpadi látványt. – Mindenképpen szeretnénk, ha többlet-tartalommal tudnánk megtölteni EFOTT-os fellépésünket. Azt akarjuk, hogy Velencén a színpadi látvány több legyen, mint egy átlagos fesztiválos koncerten. A tavaszi fellépéseinken próbálgattuk lehetőségeinket, a tervek már kezdenek összeállni a fejünkben – mondta Kiss Tibi és hozzátette, vendégzenészeket is terveznek hívni Velencére.

  Az egyetemista közönség egyik legnagyobb kedvence, a Vad Fruttik, érdekes fényshow-val lepi meg a fesztiválozókat, amelyet maga az énekes, Likó Marcell tervezett meg. – Tulajdonképpen két koncertet is kap tőlünk a velencei közönség. Egyrészről a zenei koncertet, másrészről pedig egy dalokra komponált fényelőadást. Ezt úgy kell elképzelni, hogy alkotóelemeire bontottunk egy ledfalat, így tizenkét darab két és fél méter magas fényoszlop veszi majd körül a zenekart. Az oszlopokon a zenére megtervezett fények villannak majd fel – mesélte a gyönyörű dalszövegeikről is ismert zenekar énekese, aki nagyon várja már a július 7-i velencei fellépésüket.

Tegyél fel a nagyszínpadra!

2012.06.20. 12:33 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: hegyalja

Indul a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a Fehérvári Zenei Napok és a Szegedi Ifjúsági Napok közös versenye 3 nagyszínpados fellépésért.

Elő a hangszereket, elő a garázsból! Elérkezett az idő, amikor minden zenekar ugyanolyan eséllyel indul a nagyszínpados fesztiválfellépésért. Irány a Hegyalja, a FEZEN és a SZIN nagyszínpad és a több tízezres közönség. A „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyben a hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek döntenek. A majdnem híres, de a legjobb bulikat toló haverzenekaroknak és azoknak a csapatoknak, akiket már játszik a rádió, de a nagyszínpadra még nem jutottak fel, egyaránt ott a helyük a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN közös versenyében, amelynek első, második és harmadik helyezettjének jutalma egyaránt egy-egy nagysznínpados fellépés. Azon a színpadon, amelyen többek közt Everlast, a Machine Head, a Kosheen, a Parov Stelar Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar is játszik. Zenéket elő, a „Tegyél fel a nagyszínpadra!” verseny elrajtolt!

A fesztiváltörténelem első közösségi képregényének hősei után bármelyik zenekar, DJ előtt megnyílt az út az első nagyszínpados fellépés felé. Majd’ egy hónapja már, hogy Sanyi, a bagoly és Méjhem, a nyúl bandát alapítottak, amivel be akarnak jutni a Hegy’re, a FEZENre és a SZINre – természetesen fellépéseik helyszínéül a fesztiválok nagyszínpadait nézték ki. A fesztiválfellépés felé vezető útjuk minden mozzanát a Tegyél fel a nagyszínpadra! blogon követhetik nyomon a fesztiválozók, akik nem csupán alakíthatják a sztorit, de akár bele is kerülhetnek a fesztivál-képregénybe. És mostantól itt a lehetőség, hogy a hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek ne csak fesztiválozóként juthassanak be a legnagyobb nyári bulikra, hanem elérjék azt, amire Sanyáék is hajtanak. Azok, akiknek a két képregényhőshöz hasonló zenei ambíciói vannak, feljuthatnak a nagyszínpadra Tokajban, Székesfehérváron vagy Szegeden – a fesztiválfellépéshez vezető út ugyanis voksokkal van kikövezve.
Csak a fesztiválozók szava számít

Június 18-tól július 10-ig bárki, akinek már van zenekara, és kész dala, indulhat a „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyen. Aki tud olyan bandát, akinek jól állna a nagyszínpad, annyira jó a zenéje, hogy feltétlenül ott a helye, riassza azonnal, műfaji korlát nincs. A számokra feltöltés után a verseny végéig lehet szavazni, tehát a bandák jó, ha már most gyakorolják, hogyan szólítsák meg a rajongókat, és persze hogyan juttassák el minél több emberhez a zenéjüket. Az élen végzőket nyáron várja a három fesztivál közönsége: a legtöbb voksot gyűjtő 3 produkciónak a Borsodi Hegyalja Fesztiválon, a Fehérvári Zenei Napokon vagy a Szegedi Ifjúsági Napokon lesz fix helye a nagyszínpadon. Nevezni és szavazni a Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN Facebook-oldalán lehet.

VOLT 2012

2012.05.28. 22:58 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: volt

  Bevallom, kicsit megijedtem, mikor hazatérvén az országba érdeklődtem a fesztiválokról, s mindenhol azt hallottam, Úúúúristen, a XX. VOLT de gyenge lett... hmmm...

   ...szerintem meg nem! Az angol Snow Patrol, a kanadai Simple Plan, az amerikai Skrillex, Faith No More, a finn Children of Bodom - miről beszélünk kérem szépen? Jó lesz! Tavaly az egyik legjobb fesztivál volt a beszámolóink szerint is, s ígérem, tuti így lesz idén is!

  Sőőőt, mivel már csak 31 nap van hátra, pótlom lemaradásom és nemsokára egy kimerítő elemzést is kaptok, miért nem kell sírni eme felhozatal miatt;) Gyertek!


 

 

PÉCSI ÉS KASSAI LAKOSOK FIGYELEM! Hegyalja sajtóközlemény...

2012.05.28. 22:38 - Ungárische Spráche Alkohol

  Már csak pár hét, és lehet csomagolni: Hegy’ bérlet, fürdőruha, fesztiválszett, és irány Tokaj! Addig viszont érdemes gondoskodni arról, hogy a lista első eleme, a bérlet meglegyen: május 31-ig még közel 30, nappali tagozatos diákoknak pedig közel 40% kedvezmény jár rá. Last minute áron a belépők az ismert jegypénztárakban, valamint a mobillal a TIKIT rendszerében vagy online a Hegy’oldalon, azaz a www.hegyaljafesztival.hu-n válthatók. A legfrissebb infók és a tokaji zenés nyaralásra már melegítő Hegy’közösség pedig a Facebook-on, a Hegyalja Fesztivál Fun clubban pezseg.

BORSODI HEGYALJA FESZTIVÁL – A SZERENCSÉS TIZENHÁRMAS

  A Hegy' az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy'en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.
A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált.

 

DE A LÉNYEG: idén mindenki, aki Pécsen illetve Kassán él, és ezt bizonyítani is tudja érvényes lakcímigazoló-kártyával, ingyen jöhet be a HEGY'-re! Ingyeeeeeen...!!!

HEGYALJA 2012

2012.05.28. 22:31 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: hegyalja

  Ezzel kezdjük, mert tavaly (is) ezt választottuk a legjobbnak: nos, idén július 18 - 22. közt élünk Tokajban (illetve bőven előbb lemegyünk:) és bizony, csalódni most sem fogunk!

  Alphaville, Everlast, Sonata Arctica, Biohazard, Arch Enemy, Exodus - mi kell még? Kowalsky, végre nagyszínpados Alvin, Kiscsillag, Stereo MCs, Hatebreed, Danko Jones? Lesz! 30Y, Dalriada, az olasz Helia és az amerikai Suicide Silence? Alap!

  Ja, és lesz Pendulum, Badár, Aranyosi, a DJ-k kedvelőinek új, AXE Radio1 Party Station (Hamvai P.G., Bárány Attila stb.), Firkin és Paddy and the Rats, mondtam már? :)

 

  GYERTEK!

re:

2012.05.28. 22:22 - Ungárische Spráche Alkohol

Címkék: 2012

  Szóval a helyzet a következő: elindult a fesztiválszezon, de az új honlap még nincs kész, így ez a blog marad a nyárra.

  Nos, először is minden levlistás felhasználónak dobok egy mailt, hogy újra itt keressenek, majd örömmel jelentem: idén is megyünk VOLT-ra, EFOTT-ra, Hegyaljára, FEZEN-re, Soundra, de a Sziget és a SZIN valószínű kimarad -bocsi, Olimpia:)- nomeg pár kisebb fesztivál, mindegy is - újraélünk :)



süti beállítások módosítása